LUCIA-ENGEL-med-tekst

Tænd lys med SANKTA LUCIA på Luciadag

GRATIS | AARHUS C D. 13. DECEMBER KL. 10.00-17.00

I Shamanens Hule i Gammel Munkegade er børn i alle aldre og deres voksne velkomne til at komme forbi tirsdag d. 13. december mellem kl. 10 og 17, og tænde et lys med Sankta Lucia.

Her er masser af engle og smuk musik, og børn må få en lille Lucia-engel og en fin, lille krystal med sig hjem - deres voksne må få en appelsin/kanel røgelseskegle med til at løfte energien.

Her er fyldt op med englelys, og man kan enten selv, eller tage sin(e) voksne med ned i den magiske kælder, og læse en smuk historie om Sankta Lucia i den fine energi.
______________

Tirsdag d. 13. december er den dag, hvor store dele af verden fejrer Sankta Lucia, der er kendt som skytshelgen for de blinde og som forkæmper for uskyldsrenheden.

Ifølge overleveringen viede hun sit liv til velgørenhed, og bar et lys på hovedet, når hun delte mad ud til de fattige, for at kunne have begge hænder fri.

Sankta Lucia skulle have udtalt, at hvis man som menneske bliver tvunget til at deltage passivt mod sin vilje, vil man stadig være skyldfri for øjnene af den sande Gud - og at man endda opnår den dobbelte renhed.

Dette er selvfølgelig ikke ment som en undskyldning for ikke at stå ved sine værdier, men som en inspiration for dem, der ikke har haft noget valg.

For Sankta Lucia var også kendt for at stå ved sine værdier - helt til sin sidste tid, hvor hun efter sigende skulle have endt sit liv på bålet, efter at have undergået en harsk behandling, som blandt medførte at hun mistede sine øjne.

Henført til nutidens kontekst kan man sige at Lucia er skytsengel for at stå ved sine sande værdier, at være tro mod sig selv samt at være god mod andre mennesker

Hvis du tilmelder begivenheden på Facebook får du en notifikationen før arrangementet <3

TILMELD BEGIVENHEDEN PÅ FACEBOOK


2282-portraet-karina-hvid-bluse-1200x1200

Underviser
Karina Bundgaard

When